Dauphin: zitten? Het lijkt wel zweven.

Ziet u vaak medewerkers die last hebben van stijve spieren? Of hebt u zelf vaak last van kramp en stijve spieren?
Dat is niet vreemd: mensen raken in verschillende arbeidssituaties gewend aan een individueel zitgedrag. Deze persoonlijke zithouding is doorgaans passief, wordt van jongs af aan aangeleerd en wordt onbewust opgeroepen. Helaas zijn stijve spieren daarbij vaak ook voorgeprogrammeerd. Het lichaam is namelijk eigenlijk gemaakt om te bewegen en een statische houding die, in welke vorm dan ook, gedurende langere tijd wordt aangenomen, is niet alleen slecht voor de spieren maar ook voor het skelet.
Kort samengevat: als de harmonie in de houding verloren gaat, leiden het daarmee gepaard gaande onjuiste gebruik en de overbelasting van spieren, banden en gewrichten op den duur tot ziekte.

Hoe zit u?

Vaak met een ronde rug? Die houding belast spieren, tussenwervelschijven en gewrichten en beïnvloedt de spijsvertering, ademhaling en concentratie.
Of zakt u na een tijdje onderuit? Dat leidt tot een belasting van het gebied rond uw halswervelkolom en lumbale wervelkolom en veroorzaakt stijve spieren (cervicaal syndroom).
Feit is: een onjuiste houding komt voort uit een misleidend gevoel van comfort en de wens het lichaam zo veel mogelijk te ontlasten.

Dauphin-producten helpen: ‘bewegend zitten’!

Regelmatig veranderende trillingen in de wervelkolom voorzien de tussenwervelschijven voortdurend van voedingsstoffen, stimuleren de complexe rugspieren, houden de meer dan 46 gewrichten van de wervelkolom in beweging, optimaliseren de bloedsomloop en daarmee het zuurstoftransport, houden de stofwisselingsprocessen in de hersenen gaande en zorgen er daardoor voor dat uw aandacht niet verslapt en dat u zich kunt blijven concentreren.

Onze bureaustoelen volgen de beweging van de gebruiker en stimuleren hem tegelijkertijd om van houding te veranderen. De natuurlijke bewegingsimpulsen worden niet geremd, maar juist gestimuleerd – voortdurend en zeer effectief.